Ne apropiem de 2.000.000 de kilograme DEEE colectate și în luna august

Peste 3.500 de comenzi au sosit în luna august la TelVerde, iar operatorii parteneri au fost prezenți pe teren în toate județele. Deși este o perioadă de vacanță și de relaxare, rata de comenzi nu a scăzut și partenerii autorizați ai Asociației RoRec au onorat miile de solicitări venite de la populație.

”Ne bucură faptul că Serviciul Local de Colectare este perceput ca un serviciu oferit comunităților și că mulți dintre cei care au apelat la noi o dată, revin și ne recomandă”, spune Cristian Ionescu, manager RNC. ”Este nevoie de sprijinul populației și al autorităților pentru a ne îndeplini obligațiile de țară impuse de normele europene”.

Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4% anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Vă puteți imagina că această cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertății?

În prioritățile de guvernare ale Uniunii Europene anunțate până în anul 2030, reciclarea deșeurilor electrice este din ce în ce mai necesară, mai importantă.

Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor. De aceea, colectarea deșeurilor electrice este o parte esențială a efortului colectiv care vizează protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unor sisteme eficiente și încurajarea bunelor obiceiuri în rândul populației.

Ne bucurăm că populația și autoritățile înțeleg că acesta este un efort comun pe care trebuie să îl facem cu responsabilitate și că gestul fiecăruia dintre noi este important.

Etichete: