Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice 2020

Deja am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru a III-a ediție internațională a acestui eveniment. În luna octombrie avem din nou ocazia să contribuim la eforturile de protejare a mediului, participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (International E-Waste Day) și colectând DEEE.

Peste 30 de acțiuni de colectare vor avea loc în orașele din țară cu sprijinul partenerilor și autorităților locale. Calendarul actiunilor de colectare va fi disponibil în curând pe www.colecteaza.ro.

De ce este atât de important această zi?  Iată câteva cifre:

  • Până la 90% din componentele deșeurilor electrice și electronice pot fi recuperate prin colectare și reciclare. DEEE conțin elemente a căror recuperare ne scuteşte să consumăm inutil resurse pentru a extrage sau produce altele, prin procese care dăunează mediului înconjurător. International E-Waste Day ne amintește acest lucru și în 2020.
  • Amprenta de carbon a metalelor și plasticului câștigate prin reciclare este mult mai mică decât aceea a producerii acestora din surse originale.
  • Aproape 99% din componentele unui PC pot fi reciclate!

Materiile recuperate prin reciclare sunt vitale și pentru crearea unor aparate ecologice, precum panourile solare, turbinele eoliene, mașinile electrice sau becurile economice. Iată un mod prin care reciclarea ne ajută să combatem încălzirea globală.

Ne vedem în octombrie, la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice!

Etichete: