telverde
patrula de reciclare
sgs_ukas
iso

Cum scap de aparatele vechi sau deşeurile electrice?

Colectare deșeuri electrice – gratuit de acasă, cu un simplu apel telefonic

Un român consumă, în medie, 8 baterii pe an. Pe lângă acestea, cu toții avem aparate electrice sau electrocasnice care se strică sau pe care nu le mai folosim. Tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii, inclusiv becuri sau neoane și nu mai funcționează, reprezintă deșeuri electrice și electronice (DEEE). Ca să scapi corect și ușor de ele, ai acum la dispoziție un serviciu național destinat tuturor românilor interesați să ofere un exemplu celor din jur, contribuind la protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deșeurilor electrice.
 
Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare conform legii pentru reciclarea aparatura electrică și electronică. Serviciul Local de Colectare și de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție, a DEEE! se realizează prin intermediul operatorilor locali autorizați de la care poți afla informații despre unde și cum te poți debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectarecând și unde sunt zile de colectare a deșeurilor electrice  în localitatea ta, precum și alte informații despre colectarea acestor deșeuri (DEEE).

Scapă corect de deșeurile electrice sau de orice aparat care se bagă în priză ori funcționează pe baterii

Urmează pașii de mai jos:

suna gratuit la telverde

Pas 1

Sună gratuit la un operator local sau regional și solicită ridicarea gratuită a deșeurilor electrice sau completează formularul de mai jos.

preia deseurile

Pas 2

Pe baza programării, echipa operatorului local partener va veni să preia deșeurile direct de la ușă!

 

transport deseuri electrice

Pas 3

Deșeurile electrice sunt încărcate și transportate corespunzător.

 

reciclare deseuri electrice

Pas 4

La fabrica de reciclare, deșeurile electrice sunt supuse procesului de reciclare – află mai multe aici!

Ce deșeuri electrice se colectează?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile și industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, trebuie colectat și reciclat aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

Așadar, soliciți preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituție a deșeurilor electrice, iar echipa locală vine și ridică deșeurile, transportul fiind gratuit.

Conform procedurii de funcționare a serviciului de call center, după ce ai făcut o comandă, vei fi contactat de echipa unui Operator Local. Împreună cu reprezentantul local se stabilește ziua și intervalul orar în care va avea loc ridicarea deșeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center.

Operatori Locali autorizați pentru colectarea deșeurilor electrice direct de la domiciliu sau sediu de firmă

Pentru colectarea deșeurilor electrice sau electronice poți solicita serviciul unui operator local autorizat. Operatori cu o arie geografică largă de activitate:


eColectare.ro care deservește Municipiul București și județele: Ilfov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Teleorman și Vâlcea, telefon 0752.568.092, apel cu tarif normal.

ECOarena.ro care deservește județele: Iași, Botoșani, Suceava și Vaslui, telefon 0764.399.399, apel cu tarif normal.