Un icon global pentru deșeurile electrice?

ITU, Uniunea Internațională de Telecomunicații, a decis să organizeze un iconaton adresat tinerilor în cadrul căruia le lansează provocarea de a crea un simbol global pentru problema deșeurilor electrice. Vă invităm să participați la această competiție!

V-ați gândit vreodată că problema deșeurilor electrice este atât de pregnantă încât este nevoie de un simbol global? Și cine ar putea să se implice în realizarea acestuia mai bine decât noua generație?

Iconathon ITU icon global pentru deseuri electrice

Iconatonul global al deșeurilor electrice Generation Connect. Ce este?

ITU este agenția ONU specializată în tehnologia comunicațiilor, iar printre prioritățile sale se află și îndeplinirea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă.

ITU lansează Iconaton-ul global al deșeurilor electrice – Generation Connect Global E-waste Iconathon. Este vorba de un concurs de design de icons (pictograme), care își propune să crească gradul de conștientizare a problemei globale a deșeurilor electrice și să stimuleze participarea tinerilor la nivel internațional.

Tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani sunt invitați să se înscrie și să creeze o pictogramă universală care să simbolizeze „preluarea și colectarea deșeurilor electrice în vederea reciclării”. Concursul reflectă misiunea Generation Connect de a facilita participarea tinerilor ca parteneri alături de liderii transformării digitale. În cadrul Generation Connect, noua generație are șansa de a contribui la definirea viziunii aspra unui viitor digital pentru omenire.

Cum va fi folosită pictograma câștigătoare?

Consumatorilor care doresc să se debaraseze corect de deșeurile electrice le este adesea dificil să identifice unde și cum pot face acest lucru. Pictograma câștigătoare va reprezenta un simbol recunoscut la nivel global care semnifică preluarea sau colectarea deșeurilor electronice în vederea reciclării. Această pictogramă poate fi folosită de diferite companii din această industrie, pentru a indica locurile speciale unde consumatorii își pot duce deșeurile electrice. Pictograma câștigătoare va fi disponibilă fără restricții pentru utilizare de către orice organizație sau persoană din domeniul public.

Există un premiu?

În primul rând, participanții vor avea satisfacția de a participa la eforturile care încearcă să impună sustenabilitatea ca prioritate globală, în plină criză climatică. Există însă și o recompensă tangibilă – primii 3 finaliști ai Iconatonului global al deșeurilor electrice Generation Connect vor putea participa la Summitul ITU „Generation Connect Global Youth Summit”, programat pe 4 și 5 Iunie 2022, la Addis Abeba, Etiopia (sub rezerva evoluției pandemiei de Coronavirus). Juriul competiției va selecta propunerile eligibile și va anunța pictogramele câștigătoare. Primii 3 finaliști vor lucra cu un designer profesionist pentru a-și perfecționa creațiile, care vor fi prezentate la Summit. Câștigătorul va fi ales prin vot în cadrul evenimentului „E-waste Iconathon”, la summit-ul din Addis Abeba.

Iconatonul Generation Connect Global E-waste ajută la promovarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (Agenda 2030), mai precis la cel prin care se reafirmă rolul tinerilor în consumul și producția durabile.

Detalii despre înscriere, condiții de participare, criterii de eligibilitate și premiere regăsiți aici.

Pentru întrebări, ITU poate fi contactat la: youth4ewasteicon@itu.int

Sursa: www.itu.int/en/ITU-D/Environment/Pages/Events/2021/Global-E-waste-Iconathon.aspx

Etichete: