Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice 2021 – un nou succes!

Ce ne motivează să colectăm DEEE? International E-Waste Day 2021

Cea de-a patra ediție a #ewasteday a avut loc pe 14 octombrie 2021.
172 de organizații din 78 de țări și-au înregistrat participarea cu mult înainte de începerea ediției, iar multe altele din întreaga lume s-au alăturat pe parcurs. Aceasta este cea mai activă participare înregistrată până acum, iar organizatorii încă evaluează rezultatele.

Ce știm deja este că materialele pregătite pentru această campanie (infografice, animații, mesaje de la personalități – https://bit.ly/2XPGBKf) au ajuns la 1,065 miliarde de oameni!
Articolele WEEE Forum despre Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice 2021 au apărut în The Independent (Marea Britanie), La Repubblica (Italia), Der Spiegel (Germania), ABC News (Australia), 20 minutos (Spania) și în peste 600 de alte canale media din întreaga lume.

Consumatorul este cheia economiei circulare!

Actuala ediție s-a concentrat asupra rolului crucial pe care fiecare dintre noi îl are în transformarea în realitate a circularității pentru produsele electrice și electronice.

Potrivit ONU, în 2021 fiecare persoană de pe planetă va produce în medie 7,6 kg de deșeuri electrice, ceea ce înseamnă că vor fi generate 57,4 milioane de tone în întreaga lume. Doar 17,4% din aceste deșeuri electrice care conțin un amestec de substanțe dăunătoare și materiale refolosibile vor fi înregistrate ca fiind colectate, tratate și reciclate corespunzător. Există multe inițiative pentru a aborda această preocupare în creștere, dar niciuna dintre ele nu poate fi pe deplin eficientă fără implicarea și informarea corectă a consumatorilor.

Epidemia de Coronavirus a avut un efect important asupra utilizării electronicelor și a soluțiilor digitale, oamenii bazându-se pe aceste produse pentru a rămâne conectați cu echipa colegilor de muncă și pentru a-și menține o viață socială. Acest lucru nu a însemnat doar o utilizare mai mare a tehnologiei, ci a dus și la o creștere a achiziției de produse electronice. Potrivit unui studiu comandat de Parlamentul European, în Uniunea Europeană cererea de calculatoare personale și tablete a crescut cu 4,6% de la an la an până în decembrie 2020. În acest context, este și mai important să informăm utilizatorii cu privire la opțiunile existente pentru debarasarea responsabilă de echipamentele scoase din uz.

#WEEEForum a apreciat implicarea tuturor organizațiilor care au susținut evenimentul prin promovarea colectării, reutilizării sau a reciclării corecte a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Etichete: