telverde
patrula de reciclare
sgs_ukas
iso

Despre noi

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, formată de șase dintre cei mai cunoscuţi fabricanți europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România.

Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de echipamente electrice și electronice şi gestionează în mod responsabil și cu grijă față de mediu, toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor provenite din aceste tipuri de echipamente (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu și cu standardele CENELEC aplicabile în domeniul tratării DEEE.

Scopul nostru

Asociaţia RoRec s-a constituit pentru a prelua de la producători responsabilitatea privind realizarea obiectivelor de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), precum şi raportarea către autorităţile competente a modului de gestionare a DEEE.

Activităţile Asociaţiei RoRec

Concret, Asociația RoRec, prin operatorii locali parteneri, organizează periodic acțiuni de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) venind în sprijinul cetățenilor care doresc să se debaraseze responsabil de aceste obiecte. O componentă foarte importantă a activității asociației o constituie educarea și conştientizarea populației în privința colectării și reciclării corecte a acestui tip de deșeuri.

„Colectarea DEEE ar trebui să devină un gest la fel de normal ca spălatul pe dinți. Nimeni nu așteaptă o recompensă pentru că s-a spălat pe dinți. Sunt activități normale generate de respectul pentru cei din jur, de dorința de a fi frumoși și sănătoși. Același lucru trebuie să-l realizăm și cu mediul în care trăim.”, consideră Camelia Tănculescu, profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare de la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea”, din Buhuși, județul Bacău.

_____________________________________________________________________________________________

Licență de operare RoRec

Listă producători la 19.08.2021

Tarife preluare responsabilitate gestionare DEEE

Politica si obiectivele generale ale Asociatiei RoRec

 

activitatile asociatiei RoRec