Începem curățenia de primăvară!

Martie ne-a adus zăpadă, iar aprilie o toamnă ploioasă și rece. Probabil în mai va veni direct vara! Oricum noi suntem pregătiți, alături de operatorii parteneri să lansăm acțiunile de colectare.

Începând din data de 5 mai vor avea loc acțiuni de colectare în Slobozia. Călărași, Pitești, Moreni, Iași, Mangalia, Bistrița, Bacău, Nehoiu, Alexandria, Cluj-Napoca și Alba Iulia.

Toate campaniile de colectare din localitățile mai sus amintite se vor încheia – pe 4 sau 5 iunie, cu ocazia Zilei Mediului – cu o tombolă, la care se vor pune în joc aparate electrocasnice și scule electrice.

Deponenții se pot debarasa de deșeurile electrice la punctele și centrele de colectare din fiecare localitate  (detalii despre fiecare acțiune găsitți pe www.colecteaza.ro) sau prin comandă la TelVerde 0800 444 800– număr apelabil gratuit din orice rețea de telefonie mobile sau fixă, de luni până vineri între orele 9-17.

Noi europenii producem anual în jur de 10.000.000.000 (miliarde!) de kilograme de deșeuri electrice. Abia putem număra zerourile! Să nu credeți că nu contribuim și noi la această cifră! În România doar 10% (aproximativ) din deșeurile noastre electrice sunt colectate. Celelalte electronice aruncate au fost fie reciclate în condiții neconforme, comercializate ilegal, exportate sau pur și simplu aruncate în coșurile de deșeuri reziduale. Chiar și în puținele state membre ale UE cu sisteme de raportare robuste și eficiente, monitorizarea eforturilor de decontaminare și condițiile de tratament la standarde nu sunt întotdeauna în siguranță. DEEE conțin multe materii prime critice care se pierd la gropile de gunoi. Sursa: www.collectors2020.eu

Etichete: