Unici în Europa

Perioada pandemiei și a izolării s-au resimțit puternic în domeniul colectării deșeurilor electrice. Colegii noștri din WEEE Forum, organizația internațională ce reunește peste 40 de asociații locale de pe 5 continente, s-au confruntat cu multe provocări și cu o reducere drastică a activității.

83% din membrii WEEE Forum s-au văzut nevoiți să își modifice planurile de lucru și să mute focusul comunicării în zona on-line și social media.

Țări cu rate ridicate de colectare au întrerupt campaniile cu populația și au lansat proiecte de comunicare în media.

În Marea Britanie, o țară campioană în colectarea DEEE, toate campaniile cu consumatorii ai asociației Repic au fost sistate și s-au derulat programe de educare cu influenceri, iar în Irlanda, acolo unde în mod normal se derulează o mulțime de campanii pe toate canalele de colectare, activitatea a fost complet suspendată de către boardul asociației WEEE Ireland.

”În această perioadă a fost foarte dificil să mai câștigi atenția presei sau să comunici cu deponenții”, relevă rezultatele unui studiu realizat de echipa WEEE Forum. „58% dintre membrii au creat campanii de educare având ca temă pandemia, încercând să explice populației, membrilor și partenerilor cum trebuie să procedeze cu deșeurile electrice pe perioada în care punctele de colectare sunt închise”.

Și totuși… ”Echipa RoRec și partenerii noștri din mai bine de jumătate a României am lucrat în continuare și am ținut deschise canalele de comunicare cu populația, precum și activitățile de preluare a deșeurilor, ne spune Gabriela Tranciuc, manager proiect PR&COMM. Acest lucru ne-a adus în prima linie a interacțiunii cu publicul și a făcut posibil ca, la momentul în care starea de urgență a fost ridicată, să putem relua rapid activitatea la nivelul întregii țări. Am fost unici în Europa prin această abordare activă și am răspuns astfel solicitărilor celor care au avut nevoie de noi. Putem spune că am scris din nou istorie și le mulțumesc operatorilor, echipajelor de pe teren și colegilor care au ținut sus steagul colectării DEEE în aceste vremuri dificile”.

Etichete: