Muntele Recyclemore

Potrivit unui raport al Organizației Națiunilor Unite, peste 53 de milioane de tone de deșeuri electrice au fost generate în întreaga lume în 2019 – cu peste 9 milioane de tone mai mult decât în 2014.

Așa că artiștii, și nu doar ei, au început să fie din ce în ce mai atenți la aceste probleme și să se implice în proiecte de conștientizare pe această temă.

Cine credeți că i-a întâmpinat pe liderii G7 la reuniunea ce a avut loc recent, în Cornwall?

Ei bine, Boris Johnson, Yoshihide Suga, Emmanuel Macron, Mario Draghi, Justin Trudeau, Angela Merkel și Joe Biden au fost așteptați de propriile lor statui, realizate din deșeuri electrice și care simbolizau celebrul munte Rushmore, dar re-denumit șugubăț, „Recyclemore”!

Sculptorul Joe Rush, creatorul acestui proiect a dorit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolelor generate de eliminarea iresponsabilă a dispozitivelor electronice. El a declarat că, astfel, vrea să arăte de ce este necesar ca aceste aparate să fie proiectate în așa fel încât să fie mai ușor de reutilizat sau de reciclat.

“Trebuie să poată fi reparate sau făcute să dureze mai mult, nu să ajungă la gunoi” a spus sculptorul.

Sculptorul Rush a explicat că locația extrem de vizibilă pentru piesa sa a fost aleasă chiar în apropierea hotelului Carbis Bay, unde a avut loc summitul, în speranța că liderii o vor remarca chiar de la sosire. Se pare că exact așa a fost!

„Privirile noastre sunt îndreptate spre ei și facem un apel la conștiința lor că își vor asuma responsabilitatea pentru rezolvarea acestei probleme, fiind cu toții implicați. Este esențial să menținem un dialog pentru a găsi soluții”, a adăugat Joe Rush.

Sursa: www.bbc.co.uk/news

Etichete: