Sărbătorim 15 ani de excelență în reciclarea deșeurilor electrice!

Asociația Română pentru Reciclare va participa în perioada 26-27 aprilie la reuniunea WEEE Forum de la Malta. WEEE Forum, vocea a treizeci și unu de asociații de producători de echipamente electrice și electronice din Europa, Australia și Asia, care anul trecut au colectat 1,88 milioane de tone de deșeuri electrice, împlinește 15 ani de reciclare la cele mai înalte standarde de excelență.

Cu această ocazie, Malta, care deține și președinția Consiliului UE, va organiza în marja reuniunii miniștrilor mediului, o conferință specială, la care vor participa și reprezentanți la nivel înalt, inclusiv  Karmenu Vella, Comisarul European pentru Mediu și Joseph Muscat, Primul Ministru al Maltei.

Conferința va fi o ocazie de dezbatere a rolului sectorului DEEE într-o economie eficientă circulară, a resurselor, modul în care planurile de acțiune ale UE afectează viitorul și responsabilitățile asociațiilor de producători și modul în care Europa poate fi transformată într-o societate circulară.

Din anul 2002, membrii WEEE Forum au preluat  responsabilitatea a 16.000 de producători de echipamente electrice și electronice și au colectat și trimis către reciclare peste 17,4 milioane de tone DEEE, echivalentul a 17.400 de turnuri Eiffel.

Etichete: