Un nou centru din Rețeaua Națională de Colectare RoRec s-a deschis astăzi la Giurgiu

Giurgiu, 4 noiembrie 2015 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Giurgiu, au inaugurat astăzi, 4 noiembrie 2015, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Giurgiu are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea de-a 32-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Giurgiu oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice pentru persoane fizice şi juridice.

“Este important să știm să reciclăm, să contribuim activ la protejarea mediului înconjurător și a sănătății noastre, a tuturor. Consider că înființarea unui centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice în Giurgiu este mai mult decât benefică, chiar obligatorie, prin faptul că normele europene de mediu ne cer să colectăm până la 4 kg deșeuri electrocasnice/locuitor, în fiecare an. Municipalitatea din Giurgiu salută această inițiativă și o vom sprijini.”, a declarat dl. Barbu Nicolae, primar al Municipiul Giurgiu.     

Locuitorii din Giurgiu şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Strada Gloriei nr. 7. Programul centrului este în fiecare marți de la 10.00 la 13.00 și în fiecare joi de la 14.00 la 17.00.

Prin intermediul Centrului de Colectare DEEE din Giurgiu, Asociația RoRec asigură pentru tot județul – în regim permanent- –preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00. După apelarea TelVerde 0800 444 800 și înregistrarea comenzii de preluare a deşeurilor, o echipă a Asociaţiei RoRec va prelua gratuit deşeurile pe bază de programare, asigurând atât serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport către Centrul de Colectare RoRec din Giurgiu. Iar de acolo la fabricile de reciclare.

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând gratuit la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17.

Etichete: