telverde
patrula de reciclare
sgs_ukas
iso

Cum scap de aparatele vechi sau deşeurile electrice?

Sună acum gratuit la serviciul TelVerde 0800 444 800!


Un român consumă, în medie, 8 baterii pe an. Pe lângă acestea, cu toţii avem aparate electrice sau electrocasnice care se strică sau pe care nu le mai folosim. Tot ce se bagă în priză sau funcţionează pe baterii, inclusiv becuri sau neoane, şi nu mai funcţionează, reprezintă deşeuri electrice şi electronice (DEEE).Ca să scapi corect şi uşor de ele, ai acum la dispoziţie un serviciu naţional destinat tuturor românilor interesaţi să ofere un exemplu celor din jur, contribuind la protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare pentru aparatura electrică şi electronică.TelVerde 0800 444 800 este serviciul tău de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a DEEE! La TelVerde 0800 444 800 poţi afla informaţii despre unde și cum te poți debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectarecând și unde sunt zile de colectare în localitatea ta, precum și alte informații despre colectarea DEEE.

Scapă corect de deșeurile electrice sau de orice aparat
care se bagă în priză ori funcţionează pe baterii!

 

Urmează pașii de mai jos:

suna gratuit la telverde

Pas 1

Sună gratuit la TelVerde 0800 444 800 şi solicită ridicarea gratuită a deşeurilor electrice!

preia deseurile

Pas 2

Pe baza programării, echipa operatorului local partener va veni să preia deşeurile direct de la uşă!

transport deseuri electrice

Pas 3

Deşeurile electrice sunt încărcate şi transportate corespunzător.

reciclare deseuri electrice

Pas 4

La fabrica de reciclare, deşeurile electrice sunt supuse procesului de reciclare – află mai multe aici!

Ce trebuie colectat?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, trebuie colectat și reciclat aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

Așadar, la TelVerde 0800 444 800 suni gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, de luni până vineri zilnic între 9.00-17.00, soliciţi preluarea gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie a deşeurilor electrice, iar echipa locală RoRec vine şi ridică deşeurile, transportul fiind gratuit.

Conform procedurii de funcționare a serviciului de call center TelVerde, după ce ai făcut o comandă, vei fi contactat de echipa unui Operator Local Autorizat. Împreună cu reprezentantul local se stabilește ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua urmatoare înregistrarii unei comenzi în call-center.