Rețeaua Națională de Colectare RoRec se extinde în Giurgiu

Giurgiu, 2 noiembrie 2015 – Municipiul Giurgiu se alătură Reţelei Naţionale de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național, pentru crearea unei infrastructuri de colectare DEEE (deşeuri provenite din echipamente electrice şi electronice) accesibilă unui număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, Primăria Municipiului Giurgiu și Asociația RoRec lansează miercuri, 4 noiembrie, un centru de colectare al deșeurilor electrice la Giurgiu.

Legislaţia europeană impune României asigurarea unui centru permanent de colectare a DEEE la fiecare 50.000 de locuitori, în vederea asigurării unui sistem de colectare accesibil care să ne permită să atingem cota de 4 kg DEEE/locuitor colectate anual, aşa cum suntem obligaţi ca stat. Din păcate, situaţia colectării la nivel naţional arată că ne situăm la circa 1 kg DEEE/locuitor anual, ceea ce poate duce la declanşarea penalităţilor de infringement către statul român, sume ce se ridică la peste 100.000 de euro pe zi şi vor fi achitate, în final, din buzunarul fiecăruia dintre noi.

Centrul de colectare ce va fi inaugurat miercuri, 4 noiembrie 2015, începând cu ora 10.00, va fi cea de-a 32-a locație din Rețeaua Națională de Colectare. Acesta este situat în Giurgiu, pe Strada Gloriei nr. 7 şi va reprezenta o nouă opțiune permanentă pentru cetățenii care vor să renunțe la deșeurile electrice în mod corect, respectând comunitatea din care fac parte, legislația și mediul înconjurător.

” Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme pe locuitor de deşeuri electrice este departe de a fi îndeplinită. Iar Comunitatea Europeană poate sancționa oricând statul român pentru acest lucru, așa cum a făcut-o deja în cazul altor state membre UE. De aceea Asociația RoRec, împreună cu autoritățile locale, prin toate activitățile și proiectele derulate, încearcă să apropie România de standardele europene privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor electrice. Dezvoltarea Rețelei Naționale de Colectare are acest obiectiv.”, a declarat Cristian Ionescu, Manager Rețeaua Națională de Colectare RoRec.

Prin intermediul Centrului de Colectare DEEE din Giurgiu, Asociația RoRec asigură pentru tot județul – în regim permanent- –preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie. Tot ce trebuie să facă cetățenii este să sune gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00. După apelarea TelVerde 0800 444 800 și înregistrarea comenzii de preluare a deşeurilor, o echipă a Asociaţiei RoRec va prelua gratuit deşeurile pe bază de programare, asigurând atât serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport către Centrul de Colectare RoRec din Giurgiu. Iar de acolo la fabricile de reciclare.

TelVerde 0800 444 800 este un serviciu național, disponibil permanent, pentru toți cei ce doresc să afle informații despre felul în care se pot debarasa de deșeurile electrice și electronice în mod corect și responsabil.               

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând gratuit la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17.

Etichete: