Al 31-lea centru din Rețeaua Națională de Colectare RoRec s-a deschis astăzi la Iași!

Iași, 30 octombrie 2015 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Iași și SC Salubris S.A, au inaugurat astăzi, 30 octombrie 2015, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Iași  are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea de-a 31-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Iași oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

„Acest centru de colectare este încă un pas înainte în vederea alinierii la directivele europene în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.Aveam nevoie de acest proiect pentru că el se ocupă de un segment important, acela al deșeurilor electrice și electronice. Știm cu toții foarte bine cât sunt de dăunătoare acestea, mai dăunătoare decât deșeurile menajere. Implicarea Asociației RoRec în Municipiul Iași este binevenită, locația centrului de colectare este la îndemâna tuturor celor ce vor să aducă aici deșeurile electrice. Este o realizare importantă pentru cetățenii Municipiului Iași și vă mulțumim pentru sprijin.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași. 

Locuitorii din Iași şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe Strada Pompei nr. 3,  zona Podul de piatră. Programul centrului este luni, miercuri între orele 15.00-17.30 și sâmbătă între 11.00-13.00.

În perioada 2-6 noiembrie, are loc prima acțiune de colectare a deșeurilor electrice organizată de noul Centru de Colectare Iași. Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Iași să se debaraseze corect de aceste deșeuri electrice, prin depunerea lor la unul dintre punctele provizorii de colectare amenajate la Centrul Rorec Iași (Strada Pompei nr. 3,  zona Podul de piatră) între orele 10.00-18.00, respectiv la Sediul SC Salubris S.A (Şos. Naţională nr. 43), Centrul de cartier Tătărași, str. Vasile Lupu 8, Centrul de cartier Alexandru cel Bun, str. Tabacului 1B, Centrul de cartier Nicolina, str. Petre Țuțea 2, Centrul de cartier Păcurari, șos Păcurari  34 și Centrul de Cartier Frumoasa, bld. Poitiers 20-22, între orele 10.00-16.00.Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie sau sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800, număr gratuit. 

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre cele 22 de premii oferite de Candy și Philips: un frigider, 5 cuptoare cu microunde, 8 cafetiere și 8 mixere. Tragerea la sorţi va avea loc la Sediul SC Salubris S.A (Şos. Naţională nr.43), luni, 9 noiembrie, la ora 12.00.

Nu uitați că diseară ieșenii sunt așteptați la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Iași, împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec și SC Salubris S.A, cu ocazia lansării centrului de colectare, care se va desfășura pe Esplanada Palatului Culturii din Iași. Domino și Cargo vor concerta începând cu ora 19.00.

Întregul eveniment este posibil datorită eforturilor comune ale partenerilor noștri, cărora le mulțumim: Primăria Municipiului Iași, SC Salubris S.A, Agenția pentru Protecția Mediului Iași, Garda de Mediu Iași, Palas Inima Orașului United Business Center, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Complex Comercial Egros, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” prin Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului, cu Liga Studenților Chemis, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” prin Facultatea de Biologie și Facultatea de Geografie-Geologie, cu Liga Studenților Teris și Liga Studenților la Geografie-Geologie .

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări în timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Etichete: