Black Friday: achiziții noi – preț redus! Debarasare de vechituri – gratis!

Black Friday nu este doar despre cumpărare, ci și despre reciclare. Este atât ocazia să achiziționezi un aparat electric sau electronic nou la preț redus, cât și momentul să scapi de aparatele electrice vechi gratis! Noi o spunem în fiecare an. Surpriza plăcută a fost că, anul acesta, au spus-o și cei de la ProTV, în emisiunea „I like IT”, dedicată tehnologiei. Ba mai mult, au recomandat Asociația RoRec și Patrula de Reciclare ca parteneri de încredere pentru toți consumatorii care vor să trimită la reciclare vechiturile electrice.

Două lucruri surprinzătoare, în 2020

În 2020, două lucruri s-au întâmplat peste așteptări, în contextul nefast al pandemiei COVID-19 – s-au cumpărat aparate electrice noi și s-au colectat aparate electrice vechi.

Pe de o parte, lucrul de acasă ne-a făcut, pe mulți dintre noi, să ne dăm seama că avem nevoie de noi device-uri, ca să rămânem performanți. Am fost motivați să ne înnoim echipamentele electrice cu unele mai moderne, mai economice energetic, ca să plătim facturi mai mici. Black Friday 2020 o confirmă, depășind vânzările anului trecut.

De asemenea, petrecând mult timp acasă, am simțit nevoia să ne eliberăm spațiul, deci ne-am debarasat de multe dintre aparatele electrice vechi. Statisticile WEEE Forum spun că fiecare gospodărie din Europa deține, în medie, 70 de aparate electrice, dintre care cel puțin 11 sunt defecte sau nu au mai fost folosite de multă vreme. Probabil că anul acesta am simțit mai acut aglomerarea acestor obiecte inutile în jurul nostru.

Ca dovadă, partenerii locali de colectare ai Asociației RoRec au fost chemați, peste tot în țară, să ridice sute de mii de kilograme de astfel de deșeuri.

Ceva nou vine, ceva vechi pleacă

Emisiunea dedicată tehnologiei, „I like IT” a avut același mesaj, la ediția despre Black Friday. Iulia Ionescu a vorbit, în emisiune, nu doar despre ofertele de Black Friday și despre produsele electrice cele mai căutate, ci și despre modurile ideale de a le trimite la reciclare pe cele vechi. Asociația RoRec dar și Patrula de Reciclare au fost primele recomandări pentru debarasarea de electronicele mari gratuit, de la domiciliu, ba chiar de la orice etaj!

Echilibrul se menține atunci când, pentru fiecare obiect nou achiziționat, ne eliberăm de unul inutil, în mod responsabil. Majoritatea deșeurilor pot fi colectate selectiv, astfel încât să ajungă la reciclare. Iar de aparatele electrice este atât de ușor să scapi responsabil, fără efort și fără costuri, doar apelând la serviciul de colectare la TelVerde 0800 444 800 sau pe colecteaza.ro

În curând, de Sărbători, furnizorii de aparatură electrică vor propune noi reduceri, deci veți avea o nouă motivație de a face curat în case și de a face fapte bune. Iar colectarea deșeurilor e o faptă foarte bună, pentru oameni și natură!

Etichete: