Recolta de toamnă: producție bună, hambare pline

”Raportăm îndeplinirea obiectivelor de colectare pe lunile septembrie-noiembrie” ne spun râzând operatorii locali parteneri la închiderea celor trei luni de toamnă. După câteva zeci de acțiuni de colectare, peste 9.300 de comenzi preluate de la domicilii și firme, cu o rată medie lunară de colectare de peste 2 milioane de kilograme de deșeuri electrice, putem spune că încheiem toamna cu un nou succes și cu targetul atins, chiar într-un an așa cum a fost 2020. Și totuși, care e treaba cu deșeurile astea electrice?

Să nu uităm că deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul, apa și ne afectează tuturor sănătatea.

Să nu uităm că avem o legislație de respectat, dar mai mult decât atât, comunitățile din care facem parte și, mai ales, mediul înconjurător.

Să nu uităm că prin colectarea deșeurilor electrice putem face un gest mic, dar important pentru noi toți.

Ori de câte ori ne revine gestul aparent firesc de a ne duce către coșul de gunoi cu o baterie, un aparat electric mic sau un bec să nu uitămServiciul Local de Colectare pune la dispoziția tuturor persoanelor fizice și juridice servicii gratuite de colectare, cu costuri zero!

Tot ce trebuie să facem pentru a ne debarasa de deșeurile electrice grele sau voluminoase este să sunăm la TelVerde 0800 444 800 (număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil între orele 9.100-17.00 de luni până vineri).

În prioritățile de guvernare ale Uniunii Europene anunțate până în anul 2030, reciclarea deșeurilor electrice este din ce în ce mai necesară și mai importantă. Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor.

Așadar, nu uitați să ne sunați, să vă informați, să faceți o comandă pentru preluarea gratuită a deșeurilor electrice sau pur și simplu să aflați mai multe despre colectarea DEEE! Operatorii din call center-ul nostru au răspuns în ultimele trei luni la peste 12.000 de apeluri și sunt pregătiți să răspundă și la al tău!

Etichete: