Asociația RoRec și Patrula de Reciclare aduc Sărbătoarea Reciclării la Pitești!

Pitești, 21 septembrie 2015 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec și Patrula de Reciclare, împreună cu Primăria Municipiului Pitești, organizează pe 25-26 septembrie Sărbătoarea Reciclării, un eveniment care celebrează reușitele piteștenilor și argeșenilor în planul reciclării deșeurilor electrice și electronice (DEEE). Sărbătoarea Reciclării va marca lansarea la Pitești a centrului pentru colectarea DEEE din Rețeaua Națională de Colectare RoRec, precum și Ziua Patrulei de Reciclare, dedicată patrulei argeșene, cu ocazia câștigării premiului național al ediției 2014-2015.

Sărbătoarea Reciclării de la Pitești va debuta vineri, 25 septembrie, cu lansarea Centrului de colectare Pitești, ce va avea loc începând cu ora 11.00. Centrul va fi situat pe str. Depozitelor, FN (vis-a-vis de SC Matrite Dacia SA) și va reprezenta cea de-a 29-a locație din Rețeaua Națională de Colectare. Piteștenii vor avea de acum o nouă opțiune permanentă prin care se vor putea debarasa de deșeurile electrice în mod corect, respectând comunitatea din care fac parte, legislația și mediul înconjurător.

Patrula de Reciclare va continua Sărbătorea Reciclării de pe 25 septembrie printr-un eveniment dedicat patrulei argeșene, prin care se va sărbători succesul copiilor, tinerilor și profesorilor din județ, care au reușit prima clasare a patrulei județene pe podiumul național al programului. Agenții Patrulei de Reciclare argeșene sunt câștigători naționali ai ediției 2014-2015 datorită sprijinului comunității lor și al Suporterilor Patrulei de Reciclare, care au răspuns afirmativ invitației la colectarea DEEE. Începând cu ora 12.00, în Piața Vasile Milea din Pitești vor fi prezentate performanțele patrulelor premiate și contribuția suporterilor care i-au susținut, urmând ca până în jurul orei 16.00 să se desfășoare atelierele dedicate agenților și show-ul Los Hermanos Dinamita, cu Fabian Sanchez&Brothers. Va fi muzică, dans, jocuri, ateliere de bricolaj, fotografie, animație, educație eco și artă decorativă.

Piteștenii sunt așteptați vineri seara, 25 septembrie, la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Pitești împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu ocazia Sărbătorii Reciclării. Concertul se va desfășura în Piața Vasile Milea din Pitești. Domino și Cargo vor concerta începând cu ora 20.00.

Și pentru că Sărbătoarea Reciclării va fi un eveniment plin de premiere, vineri și sâmbătă, 25-26 septembrie, va avea loc prima acţiune de colectare a deşeurilor electrice organizată de noul centru de colectare din Pitești. Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Pitești să se debaraseze corect de deșeurile electrice și electronice, prin depunerea lor la centrul de colectare de pe str. Depozitelor, FN (vis-a-vis de SC Matrite Dacia SA) sau la unul dintre cele 5 puncte provizorii ce vor fi amenajate în oraș. Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie sau sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit). Acțiunea de colectare va avea loc între orele 10.00-18.00. 

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări in timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

 

Etichete: