Un nou centru din Rețeaua Națională de Colectare RoRec s-a deschis la Târgoviște

Târgoviște, 16 septembrie 2015 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Municipiului Târgoviște, au inaugurat astăzi, 16 septembrie 2015, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Târgoviște are acces la un serviciu de colectare permanent și gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă cea de-a 28-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Târgoviște oferă servicii de colectare și preluare a deșeurilor electrice pentru persoane fizice şi juridice.

”Consider că această inițiativă este binevenită și asigur Asociația RoRec de sprijinul Primăriei Târgoviște. Întrucât deșeurile electrice sunt de 10 ori mai periculoase decât alte deșeuri, este important pentru mediu, pentru cetățeni și pentru comunitatea locală că avem un centru de colectare al deșeurilor electrice la Târgoviște.”, a declarat Cosmin Bozieru, viceprimar Primăria Municipiul Târgoviște.        

Locuitorii din Târgoviște şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada șoseaua Găești nr.30. Programul centrului este luni și joi, de la orele 16.00 la 19.00.

Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Târgoviște miercuri și joi, 16-17 septembrie 2015, între orele 9.00-17.00, la prima acţiune de colectare a deşeurilor electrice, organizată de noul centru de colectare. Aceştia pot renunţa la deşeurile electrice prin depunerea lor la centrul din șoseaua Găești nr.30 şi la alte 2 puncte provizorii amenajate lângă banca Transilvania, vis-a-vis de Piața 1 Mai, respectiv lângă Parc Micro 4, vis-a-vis de Magazinul Diana.

Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie sau sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit) sau 0751 302 121 (număr cu tarif normal).     

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Skill, Tristar și Domoclip: două cafetiere, două mașini de călcat, o mașină de găurit și un mixer. Tragerea la sorţi va avea loc la Primăria Târgoviște, luni, 21 septembrie, la ora 10.00.

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări in timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 

Etichete: