telverde
patrula de reciclare
sgs_ukas
iso

Proiecte

 

Pentru a reuşi să comunice cât mai bine cu publicul său, Asociaţia RoRec a dezvoltat programe adresate tuturor categoriilor de cetățeni. Scopul acestor programe este de a informa și educa populație despre importanța colectării deșeurilor electrice și electronice.

Peste 6.000 de voluntari s-au implicat în proiectele asociaţiei noastre, voluntari care au împărtăşit comunităților lor grija faţă de mediul în care trăim cu toţii. Ei sunt Super eroii noștri.

Dar nu e chiar simplu să reuşeşti ca un mesaj ecologic să aibă ecou notabil în rândul cetăţenilor, într-o lume „bombardată” de mesaje... și mai bune și mai rele...

Comunitatea de pe Facebook

Ne-am adresat populației prin variate canale media prin care încercăm să ne ajutăm compatrioții să conștientizeze că reciclarea şi colectarea deşeurilor electrice este mai mult decât o acţiune benefică mediului, ci chiar o chestiune de civilizaţie şi respect faţă de comunitățile în care trăim și față de fiecare dintre noi. Vizitează paginile noastre de Facebook, www.facebook.com/asociatiarorec și www.facebook.com/patruladereciclare și intră în marea comunitate a prietenilor noştri!

 

Serviciul local de colectaresemnatura mail2-02

Asociația RoRec susține Serviciul local de colectare care cuprinde 27 de centre de colectare la standarde europene, în 24 județe ale țării. Există peste 2.500 de puncte cu containere de colectare pentru baterii, lămpi și deșeuri mici în marile lanțuri de retail, benzinării, instituții, firme, organizații și școli.

Patrula de Reciclare

Patrula de ReciclareDin 2011 desfășurăm proiectul national de educație de mediu „Patrula de Reciclare” dedicat învăţământului preuniversitar, cu scopul de a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) ca gest responsabil față de mediul înconjurător și față de comunitate.

Peste 93.000 de profesori coordonatori, preșcolari şi elevi din grădinițe, școli, licee din București și din toate județele țării au participat la acest program național. Cei mici, tinerii, sunt foarte receptivi și interesați să contribuie la protejarea mediului înconjurător, devenind adevărați ambasadori ai acestei mișcări în fața adulților. Fiecare unitate de învăţământ înscrisă în acest proiect derulează o serie de activităţi educaţionale destinate elevilor, care devin agenţi ai Patrulei de Reciclare.

Agenţii se implică activ în stimularea comunităților pentru colectarea propriu-zisă de echipamente electrice uzate, stabilind nu doar performanțe în colectare, dar mai ales în mobilizarea celor din jurul lor. Pentru a cunoaşte Patrulele şi a vedea câte lucruri minunate fac cei mici, vizitaţi site-ul programului, www.patruladereciclare.ro.