hotline
patrula de reciclare
sgs_ukas
iso

What we collect?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii non-auto sau corpuri de iluminat, toate acestea intră în categoria DEEE și trebuie reciclate. Pe scurt, colectăm și reciclăm orice se bagă în priză sau funcționează pe baterii.

recicleaza becuri economice
Economic Bulbs
recicleaza electronice si electrocasnice
Electronics and Appliances

How we collect?

Prin preluare gratuită direct de la populație, în cadrul acțiunilor de colectare sau prin serviciul de preluare de la domiciliu, prin depunere de către cetățeni la punctele de colectare din școli, magazine, firme sau instituții sau direct la centrele de colectare RoRec. Vezi pagina Puncte de colectare.

recicleaza baterii
Batteries
recicleaza aparatura electrica
Electrical
nu arunca deseuri

După preluarea de la populație a deșeurilor, acestea sunt încărcate și transportate în condiții de maximă siguranță către fabricile de reciclare partenere. Acolo, fiecare deșeu este dezmembrat, iar secțiunile rezultate sunt pune pe categorii (sticlă, metal, plastic etc.)

Fiecare categorie este fragmentată și supusă unor procedee tehnologice speciale pentru a neutraliza efectele nocive ale substanțelor conținute, procesându-se ulterior pentru a rezulta materie primă secundară.

Why collect waste electrical and electronic?

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare. Ele trebuie colectate și reciclare corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente au în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm. Apoi ele conțin fracții ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare, căci gradul de valorificare poate ajunge la 93% cu tehnologii de reciclare performante.

Astfel, deșeurile nu mai sunt periculoase pentru mediu, atunci când sunt reciclare corect, iar acest lucru inseamnă si ca resursele naturale sunt folosite eficient.