Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom lansează DEEECollect, aplicaţia gratuită pentru colectarea deşeurilor electrice

București, 20 octombrie 2016 – Patrula de Reciclare şi Fundaţia Telekom Romania lansează aplicația gratuităDEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Prin intermediul acestei acţiuni se trage, totodată, şi un semnal de alarmă privind sfera educației de mediu în România, care are nevoie de susţinere pentru a avea ecou la nivel naţional.   

Aplicația este realizată cu sprijinul Fundației Telekom și este disponibilă în Google Play Store pentru smartphone cu sistem de operare Android. Autentificarea se poate face prin intermediul profilului Facebook, Google+ sau adresei de email.

Cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect utilizatorul poate afla care este cel mai apropiat punct de colectare şi unde poate depozita deșeuri electrice de orice natură.De asemenea, acesta are la dispoziție o hartă interactivă care îi arată punctele de colectare în funcție de locul unde se află și de tipul de deșeu pe care dorește să-l predea.

Prin intermediul aplicației, cei care dețin deșeuri electrice mari și grele pot chema serviciul local de colectare, ca să le preia (gratuit) de acasă sau de la locul de muncă.

DEEECollect oferă și posibilitatea semnalării prezenței deșeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, iar utilizatorii aplicaţiei beneficiază de aceste opțiuni, oriunde s-ar afla în țară.

Screenshot ecran logare DEEECollectScreenshot homepage DEEECollectScreenshot ecran puncte colectare DEEECollectScreenshot ecran comanda preluare DEEECollectScreenshot ecran semnalare deseuri abandonate DEEECollect

Copiii, elevii și profesorii din cadrul programului Patrula de Reciclare au reușit să informeze și să convingă un număr tot mai mare de persoane asupra nevoii şi beneficiilor reciclării deșeurilor electrice. Orice aparat electric scos din uz, orice baterie epuizată sau bec ars (DEEE-uri) se colectează prin servicii specializate.

Obiectivul comunicării acestor informaţii este ca publicul să înţeleagă importanţa reciclării deşeurilor electrice ca singura modalitate legală de protecţie a mediul înconjurător și de reducere a nivelului de poluare.

Deșeurile electrice colectate prin intermediul aplicației DEEECollect contribuie la performanța echipelor școlare locale, care participă la programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Astfel, fiecare utilizator care predă aparate electrice ajută copiii din comunitatea respectivă să câștige un premiu la noua ediție a programului.Ziua Patrulei de Reciclare Iasi 1 oct 2016

Copiii din programul Patrula de Reciclare se bucură pentru fiecare deșeu predat la reciclare de către oamenii pe care ei s-au străduit să îi mobilizeze. Gestul concret prin care colectăm aparatele electrice este, pentru ei, dovada că și-au îndeplinit cu succes misiunea de a ne face mai conștienți și mai responsabili. Am creat, cu sprijinul Fundației Telekom Romania, un nou proiect care va implica la un nivel mai profund elevii şi profesorii din Patrula de Reciclare în monitorizarea şi colectarea deşeurilor electrice şi va creşte impactul programului atrăgând şi alţi tineri în sprijinul acestei misiuni” spune Ada Lungu, project manager DEEECollect.

“Fundaţia Telekom Romania pune mare accent pe programele de protecţie a mediului şi investeşte constant în această direcţie. Astăzi mai facem un pas şi lansăm, alături de colegii din Patrula de Reciclare, programul decolectare responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice cu ajutorul aplicaţiei DEEECollect, disponibilă pe telefoanele cu sistem de operare Android. În felul acesta, contribuim la conştientizarea şi responsabilizarea românilor privind protecţia mediului, prin educaţie şi soluţii tehnologice avansate”, a declarat Ruxandra Vodă, Preşedinte, Fundaţia Telekom Romania şi Director Comunicare în cadrul grupului de companii Telekom Romania.

La ediția 2016-2017, Patrula de Reciclare și-a propus să mobilizeze românii să trimită la reciclare 1.000.000 de kg DEEE.

Aplicaţia DEEECollect reprezintă un mod simplu şi gratuit pentru orice cetățean, instituție sau firmă, să renunţe în mod civilizat şi responsabil la deşeurile electrice. Cu doar câteva click-uri, utilizatorii aplicației DEEECollect vor putea contribui la promovarea comportamentului responsabil față de mediul înconjurător, la succesul copiilor din Patrula de Reciclare și la identificarea şi ecologizarea unor locuri în care sunt aruncate ilegal deşeuri electrice.

Odată cu lansarea aplicației DEEECollect, Patrula de Reciclare atinge un nou nivel de educaţie prin tehnologie în rândul tinerilor şi al tuturor utilizatorilor care se implică în activităţi de colectare, care descoperă şi care interacţionează prin intermediul unui instrument modern.

Cover-FB-app

Patrula de Reciclare

Patrula de Reciclare este programul național de educație de mediu organizat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec în grădinițe, școli și licee din toată țara, cu avizul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și în parteneriat cu Inspectoratele Școlare locale. Programul a creat, începând din anul 2011 până în prezent, o comunitate de peste 90.000 de elevi și peste 3000 de cadre didactice, reprezentând tot atâtea unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) care promovează colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în toată România. Prin sutele de activități de informare, evenimentele și proiecte de creație desfășurate în comunitățile lor, copiii și profesorii lor au contribuit la colectarea a aproape 2.000.000 kg de DEEE în România!

Aplicația DEEECollect este un proiect al Asociației RoRec în beneficiul Patrulei de Reciclare finanțat de Fundația Telekom România în cadrul campaniei ”Împreună pentru Români”.

Fundația Telekom Romania

Fundaţia Telekom Romania este o organizație non-profit care susține diferite categorii de persoane aflate în situații speciale, cauze sociale, copii diagnosticați cu boli grave, tineri talentați și răspunde apelurilor umanitare în cazul calamităților naturale.

Fundația își propune să identifice, prin interacțiune directă cu angajații si comunitatea, zonele și categoriile sociale care au nevoie prioritar de suport și să răspundă nevoilor reale ale acestora în timp util.

Etichete: