OSRAM se alatura retelei de colectare a bateriilor

Unul dintre cei mai mari producători de iluminat din lume, OSRAM, s-a alăturat rețelei naționale de colectare a bateriilor și acumulatorilor portabili. Aceasta numără în prezent peste 1470 locații, iar proiectul are ca obiectiv principal îmbunătățirea performanței în ceea ce privește calitatea mediului (bateriile conțin substanțe toxice care afectează mediul și sănătatea noastră) și reducerea numărului acestora din gropile de gunoi.

 

în medie, 65% din conținutul unei baterii poate fi reciclat și valorificat: zinc, magneziu, carbon și oțel. Iar acest conținut poate fi monetizat, în condițiile în care costurile generale pentru extragerea acestor materiale cresc în continuu, iar resursele se diminuează. Mai mult, s-a demonstrat că substanțele dintr-o singură baterie pot polua 10 litri de apă.

Prin colectarea separată, bateriile sunt stocate în siguranță și transferate apoi către instalațiile de tratare, încetând astfel a fi un pericol pentru mediul înconjurător. Totodată, materialele și substanțele conținute pot fi recuperate, rezultând materii prime ce pot fi ulterior reutilizate, contribuind în același timp și la conservarea resurselor naturale. 

Fiecare baterie conține în medie 20 de grame de metal. 50 de baterii conțin 1 kg de metal care poate fi reutilizat. în prezent, acest metal se pierde în deșeuri. în unele țări, peste 70% din bateriile uzate sunt colectate separat și reciclate. împreună putem face acest lucru posibil și în România!