„Orașele sunt în mâinile cetățenilor, dar ei nu își dau seama de asta, încă” – Grațian Mihăilescu, fondator Urban Talks, interviu exclusiv pentru Patrula de Reciclare

Andreea Idriceanu Calev, managerul de comunicare al Asociației RoRec, a prezentat Patrula de Reciclare la Urban Talks, în cadrul Cluj Innovation Days. Inițiatorul Urban Talks, Grațian Mihăilescu, ne-a acordat, în exclusivitate, un interviu despre smart cities – orașele viitorului și rolul din ce în ce mai important pe care noi, cei care locuim în ele, îl avem în dezvoltarea lor, prin intermediul tehnologiei. Educația și simțul personal al responsabilității rămân elementele-cheie care  determină cât de curate, civilizate și sustenabile sunt și vor fi orașele noastre.

Patrula de Reciclare: Ce rol are, în opinia ta, educația civică, pentru orașele viitorului?

Grațian Mihăilescu: Totul e legat de educație. Sunt foarte sensibil la acest subiect și cred că am o anumită experiență: am predat 3 ani la Universitate, sunt parte a unui proiect global în domeniul educației care se cheamă EduCaB, vom dezvolta servicii de training cu experții și trainerii UrbanizeHub pe viitor. Noi ne propunem să educăm prin intermediul platformei sau evenimentelor Urban Talks.  Plus că eu însumi sunt un „produs” al educației și am văzut pe pielea mea cât de mult m-a ajutat.

Orașele sunt in mâinile cetățenilor, însă ei nu își dau încă seama. Odată cu evoluția tehnologiei această influență a cetățeanului în procesul decizional va crește. De aceea e important ca atunci când se va face această tranziție cetățenii să fie deja pregătiți pentru a se implica.

Citește interviul integral  cu Grațian Mihăilescu pe site-ul Patrulei de Reciclare! Grațian este inițiatorul proiectului UrbanizeHub, o platformă care vine cu soluții smart si sustenabile pentru orașele din România. Urban Talks au fost create de UrbanizeHub dintr-o nevoie simplă de a conecta inovatori, lideri, factori de decizie și companii care împărtășesc aceleași valori și visează la o lume mai bună. Prin discuțiile lor urbane, ne inspiră să ne implicăm în proiecte care modelează viitorul orașelor noastre.

Etichete: