Nicio baterie la gunoi – nou concurs la Patrula de Reciclare

 

Colectarea bateriilor uzate primește un nou boost, cu Patrula de Reciclare. În perioada  martie – mai 2020, școlile înscrise în program participă la concursul  „Nicio baterie la gunoi”, desfășurat de Asociația Volens cu sprijinul E-Recycling Services (ERS) și al Asociației RoRec.

Obiectivul programului de educație, anul acesta, este „reciclarea” obiceiurilor proaste. Unul dintre OBICEIURILE CELE MAI DEZASTRUOASE PENTRU MEDIUL INCONJURATOR ESTE ARUNCATUL BATERIILOR LA GUNOI.

Datorită voluntarilor din Patrula de Reciclare, profesori și elevi, în ultimii 8 ani, zeci de tone de baterii și acumulatori uzați au ajuns la reciclare, în loc să ajungă în gropile de gunoi din țară.

Chiar și pe perioada izolării, elevii și profesorii voluntari continuă să promoveze colectarea responsabilă a bateriilor și acumulatorilor uzați, prin activități creative și prin comunicare, online.

Profesorii Coordonatori au lansat, deja, provocarea, elevilor lor:

Stăm acasă, dar putem fi utili și așa! Aveți astfel ocazia să îmi dovediți că sunteți responsabili și vă place să faceți lucruri utile și benefice sănătății! Vă provoc ca până când ne vom întoarce la școală să adunăm baterii pentru concursul lansat de Patrula de Reciclare! Puteți meșteri recipiente pentru colectare, afiș, sloganuri, ideea este să nu stăm fără a face ceva! Sunteți pregătiți? Eu , da! Nicio baterie să nu mai ajungă la gunoi, ci numai la reciclare!” a scris, pe Facebook, Lucreția Presecan, coordonatorul Patrulei de la Școala Gimnazială „Mircea Luca” din comuna Băișoara, județul Cluj.

Echipele care vor contribui la colectarea celor mai mari cantități de baterii și care vor crea cele mai mobilizatoare vizualuri vor fi premiate.

Etichete: