Instituțiile publice din Bistrița Năsăud au atins cota națională de colectare a 4 kg DEEE/funcționar!

În 2015 se împlinesc 10 ani de la semnarea de către România a Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, ocazie cu care APM Bistrița, împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec și Instituția Prefectului Judeţul Bistriţa Năsăud, au desfășurat o campanie de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) din instituţiile publice de pe raza judeţului Bistriţa Năsăud.

Campania s-a desfășurat în perioada 29 aprilie – 9 mai 2015, timp în care 13 instituții publice din județ au colectat selectiv 8.368 kg deșeuri electrice.

Legislaţia europeană transpunsă la nivel naţional ne impune să colectăm cel puţin 4 kg anual pe cap de locuitor de deşeuri electrice şi electronice (DEEE). Obligativitatea colectării o au atât cetăţenii, cât şi autorităţile locale, precum şi persoanele juridice, firmele sau instituţiile. Întreaga cantitate colectată de la peste 2.000 de funcționari publici din cadrul celor 13 instituții din județul Bistrița-Năsăud reprezintă îndeplinirea acestui target de 4 kg DEEE/cetățean, în cadrul acestei campanii.

Aceeași legislaţie a deşeurilor electrice obligă persoanele juridice să aibă un sistem coerent de management al deșeurilor electrice, atât prin colectare selectivă, cât și prin predarea lor spre reciclare către operatori autorizați. Asociația RoRec răspunde nevoilor persoanelor juridice, asigurând un serviciu de preluare gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, grele sau voluminoase, direct de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, printr-un apella TelVerde 0800 444 800, număr gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil zilnic între orele 9.00-17.00. Sunaţi, faceţi o comandă de preluare a deşeurilor, iar o echipă a Asociaţiei RoRec va prelua gratuit deşeurile, asigurând inclusiv serviciul de manipulare, cât şi pe cel de transport către punctele de colectare specializate. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

Etichete: