Copiii sparg “zidul indiferenței”

Sâmbătă, 10 iunie, Asociația Română pentru Reciclare RoRec a participat, în calitate de partener, la Conferința europeană ”Împreună spargem zidul indiferenței”. Evenimentul a marcat încheierea proiectului Erasmus+ UUD – “O lume fără plastic”, coordonat de Asociația Inițiativa Cetățenilor Seniori, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila.

Conferința a reprezentat un prilej de a atrage atenția populației asupra pericolului pe care îl reprezintă plasticul aruncat la întâmplare. În marja conferinței, tinerii din Brăila au organizat o expoziție de artă, standuri cu obiecte din plastic, concursuri cu premii pe teme ecologice, exerciții de colectare selectivă.

Asociația RoRec a fost prezentă cu un stand și materiale de informare a populației asupra importanței colectării selective a deșeurilor electrice, încurajând participanții și trecătorii să depună în containere becuri, baterii și deșeuri mici.

Evenimentul s-a încheiat cu un gest simbolic de spargere a ”zidului indiferenței”, reprezentat de un zid construit din peturi de plastic.

Tinerii din Brăila au demonstrat că eco-civismul poate fi exersat la orice vârstă, iar schimbarea în bine poate începe cu fiecare dintre noi în orice moment.

 

 

Etichete: