Un nou centru din Rețeaua Națională de Colectare RoRec s-a deschis astăzi la Zalău

Zalău, 25 aprilie 2014 – Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Zalău, au inaugurat astăzi, 25 aprilie 2014, cel mai nou centru pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Rețeaua Națională de Colectare RoRec. De acum întreaga comunitate din Zalău are acces la un serviciu de colectare permanent si gratuit al deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Centrul de colectare lansat astăzi reprezintă a 26-a locație din rețeaua realizată de Asociația RoRec în parteneriat cu autoritățile locale, la nivel național. Centrul din Zalău oferă servicii de colectare și preluare a DEEE atât pentru persoane fizice cât şi juridice.

”Obligaţia României de a colecta anual 4 kilograme pe locuitor de deşeuri electrice este departe de a fi îndeplinită. Statisticile Eurostat relevă că din 2009 – când s-au colectat 1.8 kilograme/locuitor, am scăzut progresiv la 1.1 kilograme în 2010, ajungând conform estimărilor oficiale la doar 0,9 kilograme în 2013.

Noi suntem foarte activi și vizibili, iar împreună cu autoritățile locale, încercăm să rezolvăm această temă a întregii țări, de a ne alinia la strandardele europene privind colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor electrice. Dezvoltarea Rețelei Naționale de Colectare are acest obiectiv.”,a declarat Liviu Popeneciu, preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec. 

„Parteneriatul de succes dintre Primăria Municipiului Zalău şi Asociaţia RoRec a dus la realizarea acestui centru de colectare pentru deşeurile electrice şi electronice, prin care punem la dispoziţia cetăţenilor, instituţiilor şi societăţilor comerciale din Zalău un serviciu permanent de colectare a acestor deşeuri. Invit pe această cale pe toţi locuitorii municipiului nostru, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, să facă un bine mediului înconjurător şi comunităţii din care facem parte, prin colectarea selectivă a deşeurilor electrice şi electronice!”, a declarat Radu Căpîlnaşiu, Primar al Municipiului Zalău. 

Locuitorii din Zalău şi zonele din proximitate au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul de colectare, de pe strada Strada Fabricii nr. 30. Programul centrului este luni, miercuri şi vineri, între orele 14.00-16.00. 

Zălăuanii sunt așteptați diseară,vineri, 25 aprilie, la ”Recycling Rocks!”, un concert organizat de Primăria Municipiului Zalău împreună cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec cu ocazia lansării centrului de colectare, care se va desfășura în Piața de Marmură. Domino și Cargo vor concerta începând cu orele 19.00. 

Asociația Română pentru Reciclare RoRec invită cetăţenii Municipiului Zalău sâmbătă, 26 aprilie 2014, la prima acţiune de colectare a deşeurilor electrice, organizată de noul centru de colectare. Aceştia pot renunţa la deşeurile electrice prin depunerea lor la centrul din strada Fabricii nr.30 şi la alte 5 puncte provizorii amenajate în cartierele municipiului: Centru – pe Platoul de marmură (în faţă la Prefectură), Piaţa agroalimentară Dumbrava Nord, Cartier Porolissum – lângă benzinaria Petrom; Cartier Bradet -magazin Codiflor, Ortelec – str.Moigradului (lângă şcoală).

Deşeurile grele sau voluminoase vor fi preluate gratuit de la domiciliu, instituţie şi sediu de firmă prin comenzi telefonice la TelVerde RoRec 0800 444 800 (număr gratuit) sau 0756 030 602 (număr cu tarif normal).            

Cei care se vor debarasa de deşeurile electrice în cadrul acţiunii de colectare de sâmbătă, vor putea câştiga, prin tragere la sorţi, unul dintre următoarele premii oferite de Tristar, Candy, Skill şi Philips: 2 cafetiere, 2 blendere, 2 maşini de găurit, un cuptor cu microunde, un aspirator. Tragerea la sorţi va avea loc la Centrul de colectare DEEE Zalău, sâmbătă, 26 aprilie, la ora 18.00.

Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

Pe www.rorec.ro sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei, www.facebook.com/AsociatiaRoRec, puteți urmări in timp real toate noutăţile despre activitatea Asociaţiei RoRec.

Etichete: